Nya rutiner för provtagning av personal, covid-19

Självprovtagning

 

Den sjuka kontaktar sin chef.
Den sjuka bokar provtagningstid via 1177.se:

 
1177.se Självprovtagning covid-19 i Dalarna E-legitimation behövs
 

  • E-legitimation behövs. Man väljer erbjudandet som heter ” Självprovtagning covid-19 för dig som är sjuk vård-och omsorgspersonal”. I första hand bör man välja provtagning vid en provtagningsstation dit man måste komma i bil. I andra hand väljer man att låta ett friskt ombud (någon som har med sig den sjukas legitimation) hämta ut provtagningskitt på ett apotek. Provet lämnas efter provtagning in på samma apotek av det friska ombudet.
  • Svaret kan läsas på 1177.se så snart det är klart. Man får svar inom 1-2 dygn. Observera att man måste ha aviseringar påslagna på sin dator eller i sin telefon (där 1177-appen kan användas, inte Min vård-appen). I svaret finns länk till förhållningsregler/smittskyddsblad.
  • Om man har ett positivt PCR-test kommer man också att bli kontaktad av läkare och smittspårare på vardagar.
  • Länk till hur du laddar ned e-legitimation: https://www.1177.se/Dalarna/om-1177-vardguiden/e-tjanster-pa- 1177-vardguiden/sa-loggar-du-in-pa-1177.se/sa-loggar-du-in-pa- 1177.se/
  • Om du inte kan ladda ned e-legitimation ska du vända dig till din vårdcentral för provtagning.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter